وبلاگ

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی چیست؟ ، گاهی اوقات، افرادی که می‌خواهند فعالیت‌ ها یا وظایف خاصی را انجام دهند، به دلیل محدودیت‌ های جسمی یا احساسی قادر به انجام آن نیستند. در کاردرمانی تلاش می شود این محدودیت های ناگوار مانع زندگی روزمره افراد نشوند. به همین دلیل است که برای همه بیمارانی که نیاز به درمان دارند، کاردرمانی ارائه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تخصص پزشکی، در این مقاله ما انواع مختلف کاردرمانی که ارائه می شود را معرفی می کنیم.

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی خدماتی است که به بیماران کمک می کند مهارت هایی را کسب کنند یا دوباره به دست آورند که به آنها امکان می دهد کارهای روزمره را انجام دهند. وظیفه یک کاردرمانگر این است که به بیماران راه های جدیدی را برای تکمیل این وظایف را آموزش دهد و به آنها در یادگیری مجدد مکانیسم های بدنی که در ابتدا گم شده بودند، کمک کند.
در برخی موارد که حرکت یا توانایی فیزیکی از بین رفته است، کاردرمانگران ممکن است وسایل کمکی را ایجاد کنند یا تجویز کنند تا به بیماران اجازه داده شود استقلال خود را در زندگی روزمره خود حفظ کنند.
کاردرمانگران و دستیاران کاردرمانی برای ارائه درمان با یکدیگر همکاری می کنند. بیمار می تواند هر فردی در هر سنی باشد که دارای محدودیت های جسمی، ذهنی یا اجتماعی است که او را از انجام وظایف خود در زندگی روزمره به طور رضایت بخشی باز می دارد.

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی در چه زمینه به بیماران کمک می کند؟

برخی از متداول‌ ترین فعالیت هایی که در کاردرمانی به بیماران کمک می شود، عبارتند از:

حرکت آزادانه در اطراف
کارهای مربوط به مدرسه یا کار
حمام کردن
لباس پوشیدن
غذا خوردن

کاردرمانگران به تعیین اهدافی که بیماران به دنبال دستیابی به آن هستند،کمک خواهند کرد. پس از تعیین این اهداف، جلسات به سمت آموزش و پرورش سوق داده می شود. این آموزش می تواند بر روی یکی از موارد زیر تمرکز کند:

هماهنگی
تعامل اجتماعی
وظایف ذهنی
استحکام، قدرت
تعادل

انواع خدمات کاردرمانی

خدمات کاردرمانی با در نظر گرفتن نوع نیاز نوزادان تا سالمندان متفاوت خواهد بود. با توجه به مشکلاتی که افراد دارند، از خدمات مختلف کار درمانی می توانند بهره مند شوند. در هر بخشی تمرینات کاردرمانی متفاوت است. پس از تشخیص مشکلی که فرد دارد، برای او در یکی از حوزه های زیر خدمات کاردرمانی در نظر گرفته می‌ شود:

. کار درمانی جسمی
. کاردرمانی ذهنی
. کاردرمانی روانی

کار درمانی جسمی

در این روش کار درمانی درمانگر از هنر و کارهای دستی یا انجام بازی ‌های کاردرمانی استفاده می ‌کند. در پایان نتیجه این درمان مواردی مانند اعتماد به نفس و خودسازی و رفتارهای فعالیتی تقویت شده می باشد. افرادی که دارای مشکلاتی مثل بیماری های مغز و اعصاب، تأخیر حرکتی، ضربه مغزی، پارکینسون، فلج مغزی و یا هیدروسفالی هستند باید از کاردرمانی جسمی استفاده کنند.

کار درمانی جسمی

کار درمانی جسمی

کار درمانی ذهنی

برای افرادی که دچار معلولیت ذهنی و یا اختلالات یادگیری خاص هستند، این روش درمانی به کار برده می شود. همچنین افرادی که دارای مشکلاتی با تصویر بدن هستند یا افرادی که در مهارت های ظریف دچار ضعف می باشند و میان توانایی حسی و حرکتی آنها یکپارچگی وجود ندارد، این روش درمانی برای آنها مناسب می باشد.

کار درمانی ذهنی

کار درمانی ذهنی

کاردرمانی روانی

این روش کار درمانی برای افرادی که دارای مشکلات رفتاری یا هذیان و توهم و اختلالات روانی مثل افسردگی هستند مناسب می باشد. همچنین این روش برای افرادی که از نظر روانشناسی نیاز به کار درمانی دارند نیز توصیه می ‌شود.

کاردرمانی روانی

کاردرمانی روانی

انواع مختلف کاردرمانی

وقتی صحبت از کاردرمانی به میان می آید، چندین نوع برای بیماران مختلف مفید خواهد بود. درک آنچه که این روش درمانی می تواند به ارمغان بیاورد به شما کمک می کند تا مشخص شود که آیا برای شما یا یکی از عزیزان شما مناسب است یا خیر. نمونه هایی از انواع مختلف کاردرمانی که ارائه می شوند، در زیر آمده است:

کاردرمانی عمومی

یکی از متداول ترین نمونه های کاردرمانی عمومی بر کمک به بیمارانی تمرکز دارد که توانایی های عملکردی آنها تحت تأثیر درد، آسیب، ناتوانی یا بیماری است.
به کودکان آموزش داده می شود تا وظایف خود را در مدرسه انجام دهند.
بزرگسالان مسئولیت های کاری خود را مدیریت می کنند.
مهارت های مراقبت از خود آموزش داده می شود تا افراد بتوانند مستقل بمانند.
به بیماران اجازه داده می شود در ورزش شرکت کنند یا فعال بمانند.
بیماران در هر سنی می توانند از این شکل از کاردرمانی بهره مند شوند. زیرا گاهی اوقات تنها چیزی که آنها نیاز دارند کمک کوچکی برای بازگرداندن زندگی خود به مسیر درست است.

کاردرمانی عمومی

کاردرمانی عمومی

کاردرمانی کودکان

همانطور که از نام آن پیداست، کاردرمانی کودکان بر کمک به کودکان تمرکز دارد. چندین محرک مختلف می تواند منجر به نیاز کودک شما به مراقبت و کاردرمانی شود. این شرایط شامل موارد زیر هستند:

کاردرمانی کودکان

کاردرمانی کودکان

بیش فعالی
اختلالات رشدی
بینایی یا شنوایی ضعیف
مشکل مدرسه
ناتوانی های یادگیری

کاردرمانی برای اوتیسم

اوتیسم وضعیتی است که در طیف گسترده ای از شدت قرار می گیرد و افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد. می توان از کاردرمانی برای کمک به افرادی که با این عارضه سر و کار دارند استفاده کرد. این جلسات می تواند در مدرسه، مهدکودک یا حتی در خانه آنها برگزار شود.

کاردرمانی برای اوتیسم

کاردرمانی برای اوتیسم

کاردرمانی سالمندان

با افزایش سن افراد، کنترل عملکردهای بدن را به آرامی از دست می دهیم. مقابله با این از دست دادن استقلال ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از مردم نگرانند که نتوانند در نتیجه این تحولات مستقل بمانند. کاردرمانی سالمندان می تواند به نسل های قدیمی کمک کند تا با محدودیت های جدید خود کنار بیایند و آن ها را مدیریت کنند. بنابراین آنها مجبور نیستند از حق خود برای شاد زیستن به تنهایی چشم پوشی کنند.

کاردرمانی سالمندان

کاردرمانی سالمندان

کاردرمانی برای سلامت روان

کاردرمانی برای سلامت روان یک رشته به طور مداوم در حال رشد است. سلامت روان شما باید همیشه با بیشترین اهمیت درمان شود و کاردرمانگران می توانند به بیماران در یادگیری روش های کارآمد خود مراقبتی کمک کنند. شرایطی که کاردرمانی برای آنها استفاده می شود، می تواند شامل موارد زیر باشد:

کاردرمانی برای سلامت روان

کاردرمانی برای سلامت روان

موارد وحشت زدگی
افسردگی
جنون جوانی
اختلال دو قطبی

کاردرمانی اصلاح محیطی

یکی از آخرین نوع کاردرمانی که قابل ذکر است، اصلاح محیطی می باشد. کاردرمانگرانی که در این زمینه تخصص دارند به اطراف خانه، مدرسه یا محل کار بیماران نگاه می‌ کنند تا ببینند آیا می توان تغییراتی برای آسان‌ تر کردن زندگی‌ آن ها ایجاد کرد یا خیر.

کاردرمانی اصلاح محیطی

کاردرمانی اصلاح محیطی

جلسات کاردرمانی

جلسات کاردرمانی شامل آموزش های مختلفی است که معمولاً مربوط به وظایف ذهنی یا قدرت بدنی، هماهنگی و تعادل می باشد. همچنین ممکن است درمانگر نحوه تعامل اجتماعی را به بیمار آموزش دهد و به او در انجام این کار کمک کند. بیمار در حال انجام یک کار ساده مانند حمام کردن یا یک کار پیچیده مانند رانندگی باشد، درمانگر آنچه را که باید با توجه به شرایط فیزیکی و یا روانی خود بداند را توضیح می دهد. در نهایت، بیمار آن مهارت را تا زمانی که آسان ‌تر شود، تمرین می ‌کند، یا بیمار و درمانگر راهی متفاوت برای حل چالش خود پیدا خواهند کرد. برای بهره مندی از مزایای کاردرمانی به کاردرمانی تهرانپارس مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + دوازده =