وبلاگ

گفتاردرمانی بزرگسالان

گفتاردرمانی بزرگسالان

گفتاردرمانی بزرگسالان ، برای افرادی که اختلالات گفتاری و مشکلات ارتباطی را تجربه می کنند، یک روش درمانی بسیار خوب است. این رویکرد برای درمان چندین مسئله در کودکان و بزرگسالان مفید است. گفتار بیان افکار با استفاده از اصوات بیانی است. اختلال گفتار موضوعی است که مانع از برقراری ارتباط فرد با استفاده از کلمات گفتاری می شود. مردم همچنین ممکن است از آنها به عنوان اختلالات ارتباطی یاد کنند. اختلالات گفتار می تواند به طرق مختلف ایجاد شود. آنها می توانند به دلیل آسیب های عصبی به مغز، فلج عضلانی، ناهنجاری های ساختاری و ناتوانی های رشدی به وجود آمده باشند. گفتار درمانی یک درمان موثر برای اختلالات گفتاری و ارتباطی است. گفتار درمانی با ارزیابی فرد آغاز می شود. سپس گفتار درمانگر می تواند انواع مختلف اختلالات گفتاری و نحوه درمان آنها را شناسایی کند. برای بهره مندی از خدمات متنوع گفتاردرمانی می توانید به گفتاردرمانی در شرق تهران مراجعه کنید.

گفتاردرمانی بزرگسالان

گفتاردرمانگر کیست؟

درمانگران آسیب شناسی گفتار که معمولاً به عنوان گفتاردرمانگر شناخته می شوند، متخصصان پزشکی هستند که با بیمارانی کار می کنند که دارای تعدادی از مشکلات دهان هستند. این مسائل از ارتباط عمومی گرفته تا صدا، زبان و بلع را شامل می شود. گفتاردرمانگران می توانند به بیماران کمک کنند تا توانایی خود را در برقراری ارتباط بهبود بخشند و به آنها در مورد اختلالات زبان و گلو کمک کنند. گفتار درمانگر می تواند نوزادان، کودکان و بزرگسالان را درمان کند.

 

گفتاردرمانی بزرگسالان

مطالعات نشان می دهد گفتار درمانی روشی موثر برای کمک به کودکان و بزرگسالان در توسعه مهارت های ارتباطی است. نتایج نشان می دهد که به طور متوسط 6 ساعت گفتار درمانی در طول 6 ماه به طور قابل توجهی عملکرد ارتباطی را بهبود می بخشد.

گفتاردرمانی بزرگسالان

علت نیاز بزرگسالان به گفتاردرمانی

بزرگسالان به دلایل مختلفی نیاز به گفتاردرمانی پیدا می کنند. این دلایل عبارتند از:

دیسفازی و مشکلات بلع

سرطان و مسائل عصبی می تواند بر حرکات لب، فک، زبان، گلو و حنجره تأثیر بگذارد. این می تواند بر بلع ، جویدن و صحبت کردن تأثیر بگذارد، بنابراین یک گفتاردرمانگر می تواند به شما کمک کند تا آن حرکات را دوباره به دست آورید یا به شما در یادگیری حرکات راه حل کمک کند. احتمالاً از شما خواسته می شود که یک آزمایش بلع انجام دهید که در آن به شما غذا داده می شود تا آن را ببلعید در حالی که درمانگر مراقب حرکت نواحی دهان و گلوی شما بر روی مانیتور است. این مانیتور از فناوری اشعه ایکس برای ثبت تصاویر بلادرنگ بهره می برد.

لکنت زبان

لکنت یک اختلال گفتاری است که باعث می شود فرد کلمات را تکرار کند، آنها را دراز کند یا در تلفظ آنها دچار مشکل شود. احساسات می توانند بر لکنت تأثیر بگذارند و این موضوع ممکن است با تنش یا هیجان تشدید شود. گفتار درمانگر می تواند با غلبه بر ترس های موقعیتی و تمرین روش هایی برای به حداقل رساندن لکنت، به بزرگسالان مبتلا به مشکلات لکنت کمک کند. ممکن است صداهای خاصی وجود داشته باشد که در بیان یا به پایان رساندن آن ها مشکل دارید. گفتار درمانگر به شما نشان می دهد که چگونه هنگام صحبت کردن، از این مشکل عبور کنید.

 آپراکسی اکتسابی

آپراکسی یک اختلال در توانایی های گفتار و زبان است که در اثر آسیب مغزی ایجاد می شود که ممکن است به دلیل بیماری مغزی یا آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی یا ضربه باشد. بزرگسالان مبتلا به آپراکسی ممکن است در تلفظ صحیح کلمات مشکل داشته باشند، خطاها و ناهماهنگی های گفتاری داشته باشند و مدام به دنبال کلمات مناسب باشند. گفتار درمانگر به شما نشان می دهد که چگونه توانایی های گفتاری خود را دوباره به دست آورید.

آپراکسی

اختلال رزونانس

انسداد جریان هوای منظم از طریق دهان فرد در حین صحبت می تواند باعث ایجاد اختلال رزونانس شود. این اختلالات ارتعاشات مسیر صحبت کردن را تغییر می دهد و منجر به نامشخص شدن گفتار می شود.

دیزارتری

دیزارتری یک اختلال گفتاری حرکتی است که در آن ماهیچه های گفتاری ضعیف، فلج یا آسیب دیده اند. این اختلال باعث می شود گفتار نامفهوم، نامشخص یا درک آن مشکل باشد. فرد بالغ مبتلا به دیزارتری هیچ کنترلی بر زبان، تارهای صوتی و حنجره خود ندارد و در تشکیل کلمات مشکل دارد. گفتار درمانگر به شما یاد می دهد که با وجود این مسائل چگونه ارتباط برقرار کنید.

 آفازی

آفازی از دست دادن جزئی یا کلی توانایی تولید و حتی پردازش زبان است و این موضوع در نتیجه آسیب مغزی ایجاد می شود. بزرگسالان مبتلا به آفازی در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و درک زبان مشکل دارند. فرد مبتلا به آفازی ممکن است در نام بردن افراد، اشیاء و رویدادها مشکل داشته باشد یا با در کنار هم قرار دادن کلمات مشکل داشته باشد، ممکن است کلمات را با هم مخلوط کند و یا با عبارات کوتاه یا کلمات تک صحبت کند. گفتار درمانگر می تواند به آموزش مجدد مغز شما برای بهبود مهارت های ارتباطی و درک مطلب کمک کند.

اختلالات مفصلی

اختلالات مفصلی به افرادی اطلاق می شود که مشکلات تولید صدا را تجربه می کنند که شامل حرکات هماهنگ لب ها، زبان، دندان ها، کام و سیستم تنفسی می شود. کسانی که این اختلالات را دارند ممکن است در تولید صداهای خاصی مشکل داشته باشند. فرد مبتلا به اختلالات واجی می تواند این صداها را به درستی تولید کند. اما ممکن است آنها را در موقعیت اشتباه یک کلمه استفاده کند. افراد مبتلا به اختلالات بیانی اغلب کلمات را اشتباه تلفظ می کنند. بسیاری از افراد با سایر زمینه های رشد زبان نیز مشکل دارند.

اختلال زبانی خاص

اختلال زبان خاص (SLI) اختلالی است که باعث ایجاد مشکلاتی در رشد مهارت های زبانی در کودکان می شود. این وضعیتی است که به دلیل ناتوانی عصبی، حسی یا فکری شناخته شده نیست. این اختلال می توانند بر نحوه صحبت کردن، گوش دادن، خواندن و نوشتن کودک تأثیر بگذارند. متخصصان گاهی از آنها به عنوان اختلال زبان رشدی، تاخیر زبانی یا دیسفازی رشدی یاد می کنند. اختلال زبانی خاص یکی از شایع ترین اختلالات رشدی است که فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه می‌ تواند روی فرد با ورود به بزرگسالی تأثیر بگذارد. گفتار درمانی می تواند مسائل خاص فرد را بهبود بخشد و به زندگی اجتماعی و کاری او کمک کند.

 

تکنیک های گفتار درمانی برای بزرگسالان

یک گفتار درمانگر می تواند از چندین تکنیک مختلف به عنوان بخشی از گفتار درمانی بزرگسالان استفاده کند. این تکنیک ها شامل:

گفتاردرمانی بزرگسالان

ارتباطات اجتماعی :

گفتار درمانگر ممکن است از حل مسئله، فعالیت های حافظه و تمرین های مکالمه برای بهبود ارتباطات استفاده کند.

تمرینات تنفسی:

یک گفتار درمانگر ممکن است از تمرینات تنفسی برای کمک به مشکلات رزونانس استفاده کند.

تمرینات دهان:

این تمرینات روشی مناسب برای تقویت عضلات دهان هستند که می توانند به بهبود ارتباطات کمک کنند.

تمرینات بلع:

مسائل پزشکی مانند بیماری پارکینسون، سرطان دهان یا سکته مغزی ممکن است باعث مشکلات بلع شود. یک گفتار درمانگر می تواند از تمرینات بلع برای کمک به فرد در مدیریت این مسائل استفاده کند.

جایگزین های گفتار درمانی

جایگزین هایی برای گفتار درمانی وجود دارد که فرد ممکن است در کنار گفتار درمانی از آنها استفاده کند. این جایگزین ها شامل موارد زیر است:

موزیک درمانی

موسیقی درمانی شامل تعدادی فعالیت خاص تحت رهبری موسیقی است. گفتار درمانگر از این فعالیت های موسیقی برای تقویت زبان، ارتباط و مهارت های اجتماعی استفاده می کند.

درمان نوروفیدبک

در این درمان از حسگرهای متصل به پوست سر فرد استفاده می شود که فعالیت امواج مغزی را ثبت می کند. سپس پزشکان از یک صفحه نمایش برای نمایش این فعالیت استفاده می کنند. پس از آن فرد می تواند یاد بگیرد که در حین برقراری ارتباط، عملکردهای مغز خود را کنترل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =